OKULUMUZ VELİLERİNE YÖNELİK VELİLERLE OKUYORUZ PROJESİ HAZIRLANDI

13.11.2023 40

Okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından okulumuz velilerine yönelik kitap okuma projesi olan "Velilerle Okuyoruz" projesi hazırlandı. Velilerin çocuklarının olumlu davranış gelişimine sunabileceği katkıların artırılması ve çocuklarının eğitim öğretim faaliyetlerine yönelik sağlıklı ve doğru yaklaşımlar geliştirmelerinin hedeflendiği projede her dönem velilerin belirlenen bir kitabı okumaları isteniyor. Dönem sonunda velilerle birlikte Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisinin düzenleyeceği kitap hakkında sohbet ve tartışmaların yapılması planlanıyor. İlk dönem için eski Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk'un kaleme aldığı ve çocuklarla sağlıklı iletişim kurmanın ve çocukların duygu ve düşünce dünyasını tanımanın etkili yollarını içeren "Kırk Kere Söyledim" kitabı belirlendi.

İkinci dönem için ise özellikle sınav döneminde çocuğu olan velilerimizin çocuklarının başarıya ulaşmasında ailenin izleyeceği yolu öğreneceği ve kullanabilecekleri yol ve yöntemleri en iyi şekilde anlatan rahmetli Doğan Cüceloğlu'nun kaleme aldığı "Başarıya Götüren Aile" kitabı belirlenerek velilere gerekli duyuru ve bilgilendirmeler yapıldı. İki dönem boyunca sürecek bu projeye okulumuz velilerinin katılımlarını bekliyoruz.