19.04.2017 3935

TARİHÇE

2012 yılında zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması ve uygulamanın 4+4+4 şeklinde olmasıyla İmam Hatip Ortaokulları tekrar açılmıştır. Okulumuz 2012 -2013 Eğitim Öğretim Yılında Sarar İmam Hatip Lisesi bünyesinde 10 şube olarak 214 öğrenciyle eğitim öğretime başlamış ve 2013-2014  Eğitim Öğretim Yılında Deliklitaş  Mahallesinde yirmi şube 512 öğrenciyle Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu  ismiyle eğitim öğretime devam etmiştir. Öğrenci sayısının her geçen gün artmasından dolayı Deliklitaş'taki binanın yetersiz olmasıyla   2015-2016 eğitim öğretim yılında Yenidoğan Mahallesindeki binaya taşındık.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından  71 Evler Mahallesinde bulunan binaya taşındık.  2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 48 şube 1160 öğrenci ve 86 öğretmen ile eğitim öğretime devam etmekteyiz.

Okulumuzun bünyesinde anasınıfı mevcuttur.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında TEOG Sınavlarında üstün başarı gösteren ve ilk mezunlarını veren okulumuz gerek il içinde gerekse il dışındaki yüksek puanla öğrenci alan liselere öğrenci göndermiştir.

İlkokulu bitiren öğrencilerin velileri yaz döneminde okulumuza nakil yaptırabilirler. Okulumuza nakillerde "kayıt bölgesi" şartı aranmamaktadır. Okulumuzda "Normal Eğitim" yapılmaktadır. Dersler sabah 09.00'da başlayıp, 15.15'ta bitmektedir. 15.15- 16.35 saatleri arasında Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Satranç kursu, Okçuluk Kursu, Halkoyunları... vb kurslar düzenlenmektedir.

Okulumuz bünyesinde İngilizce yabancı dil ağırlıklı sınıflarımız, Hafızlık sınıflarımız mevcuttur.

Okulumuzda akademik derslerin (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce, Sosyal Bilgiler) diğer ortaokullarda olduğu gibi haftalık ders sayısı değişmemektedir. Bunlara ilaveten diğer ortaokullarda okutulmayan Arapça (3 ders), Temel Dini Bilgiler (2 ders) dersi bulunmaktadır. Ortaokullarda seçmeli olarak okutulan "Kur'an'ı Kerim (2 ders) ve "Hz. Muhammed'in Hayatı (2 ders) dersleri okulumuzda zorunlu dersler arasındadır.

Her eğitim öğretim yılında okulumuzun öğretmen kadrosunun ve öğrenci sayısısın daha da artarak büyük bir eğitim yuvası olmasını bekliyoruz.